Единствено искаме да се отнасят към нас с уважение заради огромната армия

...
Единствено искаме да се отнасят към нас с уважение заради огромната армия
Коментари Харесай

Преди официалното начало на новия парламент: Борисов повтори офертата за кабинет с ПП-ДБ

Единствено желаеме да се отнасят към нас с почитание поради огромната армия от гласоподаватели, сподели водачът
Има вид Асен Василев да управлява строителството на инфраструктурни обекти

Росен Желязков е номинацията на ГЕРБ за ръководител на Народно събрание, Десислава Атанасова ще води парламентарната група

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов остава правилен на концепцията си за общ постоянен кабинет, образуван от двете най-големи обединения в 49-то национално заседание. И в деня преди новите депутати да положат обети, той повтори офертата си към “Продължаваме смяната ” и “Демократична България ”.

Единственото устойчиво дълготрайно държавно управление е сред двете огромни обединения, тъй като всъщност имаме идентични визии в 99% от стратегиите си, отсече Борисов на първото съвещание на парламентарната група на ГЕРБ-СДС. Явно давайки си сметка за неудоволствието, което офертата му среща у партийците, той скастри своите депутати да не се мръщят, написа

Това е дълготрайно и годно, настоя водачът на ГЕРБ.

С 69 депутати и поддръжката на 36-те на Движение за права и свободи, ГЕРБ се нуждаят от най-малко 16 народни представители, с цел да доближат болшинство от 121 души в Народното събрание. 64 гласа от ПП-ДБ ще донесат по този начин нужната непоклатимост, с цел да не се постанова всяко решение да минава на косъм или с процедурни хватки.

Има и други разновидности, само че там има 2 разграничителни линии - Украйна и къде се намираме в Европа, и надлежно по тематиката Северна Македония. Като се има поради, че “Възраждане ” си повишават резултата и споделят: “Ние можем да поносим, до момента в който не станем първа политическа мощ ”. Не че ще се случи, само че по този начин пазят електората си. Има Такъв Народ, като слушах Слави, споделят, че в Народно събрание ще играят държавен и партиен надзор. Те ще управляват...

Движение за права и свободи са подготвени постоянно да ръководят. И оставаме ние и сътрудниците от Политическа партия. Най-лесно е да искаш да контролираш, а различен да работи, заключи Борисов.

“Без нас държавно управление не може да има. Готови сме, диалогични сме. Единствено желаеме да се отнасят към нас с почитание поради голямата войска от гласоподаватели, които стоят. Заслужено и ясно е ”, настоя водачът на ГЕРБ.

По-малко от седмица откакто разгласи, че е подготвен на взаимни отстъпки - от това да пожертва някои от кметовете си, през всяка една промяна, която му бъде поискана, до включването на министри от служебния кабинет в бъдещия постоянен, Борисов поддаде и за друго оттегляне - включването на някогашния вицепремиер и съпредседател на Политическа партия Асен Василев.

Самоконтролът сред сходно държавно управление е максимален поръчител за предварителна защита против корупцията. Дори сме дали обещание да има “Хемус ”, “Струма ”. Колегите от Политическа партия са дали обещание по 4. Да създадем по две, да сложим Асен Василев да ги управлява, с цел да сме сигурни, че ще се случат, подаде той ръка към съперниците си. По време на акцията водачът на ГЕРБ бе извънредно изострен към Василев точно поради качествата му да образува държавен бюджет.

Борисов акцентира, че България не може да остава повече без държавно управление поради комплицираната интернационална конюнктура. Заради това било нужно национално единодушие, и то с партии, които изповядват идеология, сходна на тази на ГЕРБ за поддръжка на Украйна, понижаване на инфлацията и основаване на условия за бизнес. Борисов предизвести - в случай че няма постоянно държавно управление, няма да има и държавен бюджет. А партията му няма да поддържа готвените от служебния кабинет данъчни промени.

Ние ясно казахме, че сходно нещо не можем да подкрепим, тъй като сме дали обещание на бизнеса най-ниските налози в Европейски Съюз и сме го спазвали години наред, повтори за следващ път някогашният министър председател. Той не пропусна да разкритикува и друго решение на кабинета “Донев ” - великденските надбавки и измененията в пенсиите.

Това е жив популизъм. Цялата пенсионна система се изкриви. Излиза, че който цялостен живот е работил и си е внасял осигуровките за висока пенсия, в този момент ще получава съвсем същото като този, който не го е правил. Как младото потомство да се записва, да си заплаща налозите, да си внася пенсионните вноски, с цел да има в Национален осигурителен институт пари за пенсии или в частните фондове, коментира Борисов.

Според него е значимо да има постоянно държавно управление, с цел да има бюджет, тъй като другояче предизборно партиите ще се впуснат в популизъм. И загатна, че всички се готвят за избори през лятото.

Какво би се случило, в случай че всяка партия вкара в този бюджет, каквото е говорила в акцията - злополука, предизвести Борисов.

ГЕРБ още веднъж ще повдигнат Росен Желязков за ръководител на Народното събрание, негов заместител ще е Росица Кирова. Шеф на групата още веднъж ще е Десислава Атанасова, макар че Борисов ще е народен представител.

“Вежди ще дрънне звънеца и ще проведем съвещания, имаме и вид А, и вид Б ”, съобщи още Борисов. Най-младият народен представител също е от партията - русенецът Георги Кръстев.

На Разпети петък обаче ГЕРБ няма да отидат на работа, стана ясно от думите на Борисов, който подсети, че тъкмо те са въвели денят да е почивен, с цел да се почете празникът. Утре ви желая смирени, настоя той пред своите. И ги посъветва да не се поддават на провокации.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР